środa, 9 stycznia 2013

Sałatka z pieczarkami i jajkiem

Przepis na dobrą i tania sałatkę z gotowanymi pieczarkami i jajkiem.

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 jajka
  • groszek zielony konserwowy
  • 3 kawałki papryki konserwowej
  • 3 ogórki konserwowe
  • natka pietruszki oraz por
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
Wykonanie:
Obieramy pieczarki i gotujemy w całości ok. 10 minut. Gotujemy również jajka na twardo.
Następnie kroimy pieczarki w ćwiartki, bądź ósemki (jak kto woli). Jajka kroimy w kostkę, to samo robimy z papryką i ogórkami. Wrzucamy  wszystko do salaterki, dodajemy odcedzony groszek konserwowy i siekamy drobno trochę natki pietruszki i  trochę pora. Do sałatki dodajemy majonez i musztardę oraz doprawiamy ją solą i pieprzem. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki.

1 komentarz:

  1. Idealna sałatka na imprezkę,kupiłam w Lidlu co potrzeba,dodam jeszcze paprykę i robię bo wieczorem goście.

    OdpowiedzUsuń